НОВИНИ

Летище Будапеща награди B+N за най-иновативен доставчик на услуги

Галавечерята по случай връчването на годишните награди на летище Будапеща разкри значението на координираната работа на летищната общност и нейните партньори. По време на грандиозното събитие летищният оператор благодари на своите партньори за приноса им за превръщането на Международно летище „Ференц Лист“ в едно от най-добрите летища в Европа.

2023 г. беше една от най-успешните години в историята на летището. С 91% възстановен пътнически трафик и рекордни обеми обработени въздушни товари, летище Будапеща спечели безпрецедентни седемнадесет награди, включително наградата на ACI за най-добро летище в Европа и наградата на Skytrax за най-добро летище в Източна Европа за десета поредна година – информира официалното съобщение.

На годишната церемония по награждаването, състояла се в началото на март, летище Будапеща благодари на партньорите си, които са допринесли за неговия успех, и отличи най-добрите през изминалата година.

Съвместна работа, съвместен успех

„Летището е специално място, сложна екосистема, в която координираното функциониране и хармонията на всички заинтересовани страни са от съществено значение за осигуряване на безопасна и висококачествена работа с пътниците. През изминалата година BUD получи повече унгарски и международни награди и признания от всякога и ние гледаме на тях като на съвместно постижение. Да бъдем избрани за най-доброто летище в Европа през 2022 г. е колективен успех за летищната общност, който бихме могли да постигнем само с помощта на всяка от нашите организационни единици, всеки колега и партньор, които дават своя личен принос. Благодарни сме на нашите партньори за ефективното им сътрудничество и се радваме, че можем да отпразнуваме заедно успехите през 2023 г. на тази галавечер.“ – Кам Янду, главен изпълнителен директор на летище Будапеща

В+N е сред най-добрите

Летищният оператор връчи награди в общо 16 категории. B+N Referencia Zrt. с гордост получи признанието за най-иновативен доставчик на летищни услуги за 2023 г.

„За нас е чест да бъдем сред най-добрите партньори на летище Будапеща. Тази награда е признание за всеотдайната работа, която нашите екипи вършат всеки ден, и за иновативните разработки, върху които вътрешният отдел за научноизследователска и развойна дейност на B+N работи постоянно. ROBIN, разработеният от нас автономен почистващ робот, разположен на летището, е добър пример за това как работим за оформяне на бъдещето на ФМ индустрията“ – разказа Ференц Киш-Шьолгьоми, главен изпълнителен директор на B+N Referencia Zrt.

Наградени партньори

Летищният оператор връчи следните награди по време на тържеството:

 Медиен партньор на 2023 година – TV2 Média Factory Kft.

Търговец на дребно на 2023 г. – Leroy Bistro

Най-добър партньор в областта на търговските пътнически услуги 2023 г. – Mercur Rent a Car Kft.

Най-иновативен доставчик на летищни услуги на годината 2023 – B+N Referencia Zrt.

Доставчик на технологии за летищна сигурност за 2023 г. – H1 Systems

Партньор на Greenairport за 2023 г. – Menzies Aviation

Най-добър новодошъл оператор на редовни пълнотоварни полети за 2023 г. – Sichuan Airlines

Най-добър развиващ се чартърен товарен оператор 2023 г. – Universal Translink Авиокомпания Wizz Air

Най-добър развиващ се оператор на редовни пълнотоварни полети 2023 г. – Qatar Airways Cargo

Най-добра компания в областта на летищното строителство 2023 г. – ÁR-LA Magyarország Kft.

Най-пунктуална авиокомпания 2023 г. – Qatar Airways

Най-добра новопоявила се авиокомпания 2023 г. – Air Serbia

Най-добър маркетинг на авиокомпания 2023 г. – KLM Royal Dutch Airlines

Европейски превозвач на пълен набор от услуги с най-голям ръст на капацитета за 2023 г. – Iberia

Превозвач от Далечния изток с най-голям брой полети

Най-голям капацитет за 2023 г. – China Eastern

Оператор с най-добър коефициент на натоварване на широкофюзелажни самолети 2023 г. – Korean Air