НОВИНИ

B+N е регионален експерт по почистване на летища

B+N Referencia Zrt, като победител в търга, обявен миналата година, получи договор за предоставяне на услуги по почистване на летище Václav Havel в Прага за още 4 години, считано от 1 януари 2022 г.

„Не е преувеличено да кажем, че нашата компания е специалист в почистването на летищата в региона на Централна и Източна Европа. Освен на летището в Прага, ние извършваме услуги по почистване и дезинфекция на международното летище Ференц Лист в Будапеща” – каза Ференц Киш-Шолгиеми, главен изпълнителен директор на B+N.

Той също така добави: „Почистването на летището е скъпоценен камък на нашата компания. Това е постоянна отправна точка и поле за иновации за нас. Горди сме, че според проучването, проведено от ASQ, независим международен институт за контрол на качеството, нивото на хигиена на международното летище Ференц Лист в Будапеща е изключително.”

Скъпоценните камъни на B+N Referencia: Летища:

Поддържането на едно летище чисто изисква изключително сложни и разнообразни услуги. Трябва да се покрият много критерии. Поради необичайните „операции“ и пътникопотока от няколко милиона души всеки месец, летищните оператори поставят изключително строги изисквания за сигурност, безопасност, здраве и опазване на околната среда. Изключителната чистота и хигиена е основно изискване. Други фактори, които трябва да се вземат предвид, включват гъстотата на полетите и разликите, причинени от различните сезони на пътуване. В нашата дейност, както и при заминаванията и пристиганията, времето е от съществено значение, т.е. не се толерират закъснения. Често се случва задачите да се реорганизират поради делегиране или промени във времето. Това изисква високо ниво на гъвкавост. На международното летище Ференц Лист в Будапеща нашата компания отговаря за поддържането на площ от 80 000 m2 чиста, включително широка гама от повърхности. Естествено, поради COVID, на летищата бяха въведени ограничения и още по-високи хигиенни стандарти.

Летищата са поле на иновации за компанията

Либор Холик, главен изпълнителен директор на B+N Чехия и Словакия, посочи във връзка с новия договор: „Нашата компания предоставя своите услуги на летището в Прага от години, отговаряйки на най-високите изисквания за качество. Ние отговаряме за чистотата на обща площ от 180 000 м2 на Терминали 2 и 3, което означава 15% увеличение спрямо предходния договор. Портфолиото на B+N включва почистване на хангари, административни сгради, открити площи, стъклени стени и пътнически мостове.

Photo

Летищата са полета на иновации за компанията. Нашите 8 автономни индустриални почистващи робота, които поставиха нова тенденция в този сектор, работят неуморно на летището в Будапеща. Оборудването, наречено ROBIN R3000, е проектирано от отдела за изследване и развитие на B+N. Тези устройства ни позволяват да почистваме ефикасно големи, непрекъснати повърхности. Нашите ROBINS ще направят своя дебют и на летището в Прага в близко бъдеще.