НОВИНИ

B+N Referencia Zrt. придоби словенската компания на ISS Group

Още една важна стъпка за компанията в региона на Централна Европа. През пролетта на 2021 г. B+N Referencia Zrt. придобива интересите на ISS Group в Чехия, Словакия, Румъния и Унгария. С този ход унгарската компания се превърна в един от най-големите оператори на съоръжения в региона. Като логично продължение на тази експанзия, компанията закупи 100% дял в словенския филиал на ISS.

С придобиването, дейността на B+N Referencia Zrt. покрива почти целия регион на Централна Европа и се превърна във водещ фасилити оператор в региона. По-нататъшното международно разширяване ясно следва от постигнатите досега успехи. За две десетилетия компанията се превърна в пазарен лидер в този силно конкурентен сегмент в Унгария. От години е стабилен играч в класацията на 500-те унгарски компании с най-голям оборот. През последните няколко години продажбите непрекъснато се увеличават и през 2019 г., с оборот от 36 милиарда HUF, компанията постигна печалба след данъци от 4 милиарда HUF. Освен публични институции, клиентите му са и видни представители на родния корпоративен сектор. Придобиването, което се състоя през пролетта на 2021 г. и включваше четири от ключовите държави в региона, отбеляза още един крайъгълен камък в развитието на компанията. През шестте месеца оттогава B+N Referencia Zrt. успешно прехвърли своя национален опит и опит в други страни в региона.

Основана в Копенхаген през 1901 г., ISS Group е един от най-големите международни доставчици на услуги за оператор на съоръжения. Като основен играч на пазара, с почти 400 000 служители, той обслужва хиляди клиенти по целия свят. Основните направления на дейност са почистване, технически услуги, кетъринг и услуги на работното място. През 2018 г. Групата обяви намерението си да продаде дяловете си в 13 държави, включително операциите, които са предмет на настоящата сделка, за да се съсредоточи върху основните си пазари и да постигне стратегическите си цели. Продажбата на компании на ISS в Централна и Източна Европа е част от този процес.

Ferenc Kis-Szölgyémi: „Доказахме, че знанията, опитът и експертизата на нашите колеги гарантират успеха ни на международния пазар“

„През последните шест месеца B+N Referencia Zrt. се превърна от лидер на вътрешния пазар в незаменим играч в региона. Доказахме, че знанията, опита и експертизата на нашите колеги са гаранция за нашия успех на международния пазар. Уверен съм, че след успешните придобивания в Унгария, Чехия, Словакия и Румъния ще станем основен играч в управлението на съоръжения в Словения. Увеличаването на размера увеличава ефективността на разходите, а големият обем ни дава конкурентно предимство пред по-малките играчи на всички наши пазари. С тази сделка броят на служителите на B+N Referencia Zrt. ще нарасне до над 10 000” – каза Ференц Киш-Солгиеми, главен изпълнителен директор.

Photo Ferenc Kis-Szölgyémi, главен изпълнителен директор, B+N

Той добави: „Нашата столица е нашата база на сините якички. Тъй като работещите в Европа са предимно от региона на Централна и Източна Европа, аз съм убеден, че значителна регионална работна сила също ще подобри нашата конкурентоспособност в Западна Европа. Планираме да използваме това конкурентно предимство, за да се разширим допълнително в бъдеще.“

С навлизането на пазара на B+N Referencia Zrt., клиентите на ISS могат да бъдат сигурни, че висококачествените услуги от миналото ще бъдат продължени и дори доразвити в цялото портфолио за управление на съоръжения на словенския пазар.

Компанията е пазарен лидер в Унгария в областта на фасилити мениджмънта. Има повече от 20 години опит и експертиза, работейки по ISO сертификат в няколко области. Местните му клиенти включват видни играчи в корпоративния и бизнес сектор.

B+N Referencia Zrt. изнесе изключителния експертен опит, висококачествено обслужване, ориентация към клиента, прозрачна и гъвкава работа и бързо вземане на решения, които са познати в Унгария в страните от региона. Всичко това гарантира високо качество на услугата за своите бъдещи клиенти и на словенския пазар. Компанията също е оптимист за по-нататъшно разширяване: като 100% унгарска компания, тя познава и разбира пазара в Централна и Източна Европа, света на бизнеса и икономическата среда.

B+N: Ние работим за по-удобен за живеене свят!

B+N Referencia Zrt. вярва, че автоматизацията и роботиката ще стават все по-важни в сектора за управление на съоръжения, както и във всички други области, които изискват големи човешки ресурси. Ето защо, в допълнение към непрекъснатото подобряване на своите услуги, тя поставя голям акцент върху технологичните иновации. Сред компаниите за фасилити мениджмънт в Унгария, това е единствената с отдел за проучване и развитие, в който работят 15 души. Компанията също така ще предостави на своите чуждестранни партньори иновативните решения за автоматизация, разработени от отдела за научноизследователска и развойна дейност в Унгария. Примерите включват самостоятелно разработен автономен индустриален почистващ робот, пуснат на пазара през 2019 г., и мобилно устройство за UV дезинфекция, разработено през 2020 г.

Всеки има право на здравословна среда, подходяща за живеене, както у дома, така и на работното място. Компанията работи за създаването и поддържането на това, както гласи мотото: „Ние работим за един по-удобен за живеене свят!“. Десетилетия опит, експертиза и ангажираност доказват, че това не е празно обещание. Нейният ежедневен бизнес се основава на удовлетвореността на клиентите, която постига чрез висококачествени услуги.

B+N Referencia Zrt. счита за своя социална мисия да повиши осведомеността за важността на почистването и активно насърчава признаването му в целия регион, с повече от 7000 почистващи работници в региона. Оценяването на ръчния труд е основна ценност на компанията. Имайки предвид това, през 2020 г. стартира своята кампания „Огледай се и виж“, която има за цел да повиши социалното уважение на чистачите. Кампанията има за цел да гарантира, че тези, които вършат тази важна работа, ще получат заслуженото признание. B+N Zrt. също инициира тази промяна на новите пазари. В Словения, както и в други страни в региона, компанията се стреми да задържи и оцени всички местни служители, когато е възможно.