НОВИНИ

B+N Referencia Zrt се превърна във водещ доставчик на FM услуги в региона на Централна Европа

B+N Referencia Zrt. придоби една от най-гоелмтите фасилити мениджмънт компании в Полша – INWEMER. С тази стъпка унгарският пазарен лидер достигна върха и в региона на Централна Европа.

Това постижение е логична стъпка в регионалната експанзия на компанията. B+N Referencia Zrt. пое бизнес интересите на ISS Group в Чехия, Словакия, Румъния и Унгария през пролетта на 2021 г. Това беше последвано от придобиването на словенското дъщерно дружество на ISS Group. B+N има 100% собственост в тези компании, както и в новото придобиване. Поради размера на полския пазар и нивото му на развитие, тази сделка бележи крайъгълен камък в историята на компанията.

Компанията предоставя услуги в шест ключови страни от региона, покривайки 15 милиона квадратни метра управлявани площи, с 18 000 служители

С това ново придобиване изключително обширното портфолио от услуги на B+N Referencia Zrt. покрива изцяло региона на Централна Европа. Тази стъпка прави компанията неизбежен играч в индустрията. На компанията бяха нужни 2 десетилетия, за да установи водещата си пазарна позиция в този изключително конкурентен сегмент в Унгария. Неговите клиенти в Унгария включват големи компании и видни участници в бизнес сектора, както и правителствени организации. С това важно придобиване компанията предоставя услуги в шест ключови държави в региона, покривайки 15 милиона квадратни метра управлявани площи, с 18 000 служители.

INWEMER е доминиращ играч в FM индустрията в Полша от 1992 г. Безпрецедентно, дейностите на фирмата обхващат цялата област. В резултат на това клиентите могат да се насладят на стандартизирани, висококачествени услуги във всеки град. Клиентското му портфолио включва държавни институции и частни предприятия, освен редица местни и мултинационални компании. Със своите 7000 служители фирмата предлага услуги за повече от 750 клиенти с 5,5 милиона квадратни метра управлявани площи. Основната му дейност включва услуги по почистване и фасилити мениджмънт. Той генерира приходи от 45 милиона евро през 2020 г.

Ferenc Kis-Szölgyémi: Сигурен съм, че следвайки примера на успешните унгарски, чешки, словашки, румънски и словенски придобивания, ние ще бъдем неизбежен играч и на доминиращия в региона полски пазар

 „B+N Referencia Zrt. придобива собственост върху INWEMER в конкуренция с престижни международни компании. Горд съм, че след миналогодишните придобивания тази стъпка ни направи водещ играч на регионалния пазар. През 2021 г. доказахме, че знанията и експертизата на нашите колеги могат да устоят и на международния пазар. С поемането на INWEMER с неговата 30-годишна история, ние очевидно направихме стъпка напред. Интегрирането на опита и експертизата на полската компания е голямо предизвикателство за B+N Referencia Zrt. – и огромна възможност в същото време. Сигурен съм, че следвайки примера на успешните унгарски, чешки, словашки, румънски и словенски придобивания, ние ще бъдем неизбежен играч и на доминиращия в региона полски пазар. Значителният в европейски мащаб размер на нашата компания и обширното ни портфолио от услуги ще предоставят много предимства на нашите клиенти. Нашите синергии и рентабилни операции осигуряват огромно конкурентно предимство на всеки пазар” – каза Ференц Кис-Солгиеми, главен изпълнителен директор на компанията.

B+N Referencia Zrt. оформя и бъдещето на фасилити мениджмънта

Той добави: „Ние се възползваме от нашия набор от служители със сини якички. Тъй като работещите в Европа произхождат предимно от региона на Централна и Източна Европа, аз съм убеден, че тази значителна работна сила ще подобри конкурентоспособността ни и в Западна Европа. Въз основа на това предимство, ние планираме по-нататъшно разширяване.”

B+N Referencia Zrt. оформя и бъдещето на фасилити мениджмънта. В допълнение към непрекъснатото подобряване на своите услуги, тя поставя голям акцент върху технологичните иновации. Компанията вярва, че автоматизацията и роботиката придобиват все по-голямо значение и в този традиционен сектор. Това е причината, поради която преди няколко години създадохме отдел за проучване и развитие с 20 служители, което е безпрецедентно в историята на фасилити мениджмънта в Унгария. Технологичните иновации на нашия R&D отдел вече са достъпни за цялата международна група компании. Добър пример за това е нашият собствен автономен индустриален почистващ робот, пуснат на пазара през 2019 г., или мобилното устройство за UV дезинфекция, разработено през 2020 г.

В близко бъдеще, с помощта на революционна технологична иновация, системата за метагеномен анализ и прогноза, нашата компания ще може да идентифицира патогени на различни повърхности. Този метод ни позволява бързо да открием патогенни колонии и да предотвратим потенциална епидемия. Така получените данни могат да се използват като основа за наблюдение ефективността на почистването и дезинфекцията. Това уникално изобретение може драстично да намали риска от инфекции в болниците и да подобри безопасността на пациентите, докато работодателите могат да го използват, за да защитят здравето и безопасността на своите работници.