НОВИНИ

B+N: UV МОБИЛНА ДЕЗИНФЕКЦИЯ МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ ВЪВ ВЛАКОВЕ И ТРАМВАИ

B + N Referencia Zrt. разработи уникално мобилно устройство за UV стерилизация за бърза дезинфекция на превозни средства за обществен транспорт и първата серия от 20 части от оборудването, подходящо за стерилизация, ще бъде завършена до края на февруари, пише Világgazdaság. С мобилно устройство ще отнеме максимум една минута, за да унищожи 99,9 процента от често срещаните патогенни микроорганизми.

Компанията започна да работи върху разработката още през 2019 г. с цел въвеждане на по-бързи решения за дезинфекция за защита на пътниците в допълнение към ръчното почистване по време на почистване на превозното средство. Устройството за ултравиолетова дезинфекция на пътнически превозни средства е проектирано да се прилага лесно към влакови композиции или трамваи в бъдеще и да може да се движи между пътническите седалки чрез безопасно стерилизиране на зоните под седалките чрез разширяване на отваряемите странични крила.

Сравнително нов цвят в палитрата е UV дезинфекция. Неговото предимство пред третирането с химикали и озон е, че по-краткото време на експозиция е достатъчно за постигане на същия резултат, в допълнение към еднакво качество на дезинфекция, без химикали.

МОБИЛНОТО УСТРОЙСТВО ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА МОБИЛНИ АВТОМОБИЛИ B+N Е ИЗПЪЛНЕНО ЕФЕКТИВНО ПО ВРЕМЕ НА ТЕСТВАНЕТО

След приключване на лечението помещението може да се използва веднага, не е необходима специална подготовка, но и в този случай е необходима защита на оперативния персонал.

Въпреки това, тъй като UV светлината се филтрира от повечето материали, ефективността на обработката върху повърхности, които са покрити или под лош ъгъл, е минимална. За да се избегне този проблем, разстоянието и маскирането намаляват или избягват излагането на директна UV светлина, за да осигурят решения за мобилните UV системи – беше публикувано във vg.hu.

B & N Reference Zrt. извършва технически операции, почистване, градинарски услуги на повече от 5 милиона квадратни метра, 3000 локации, като наема приблизително 5500 служители в цялата страна. От компаниите за фасилити мениджмънт в Унгария само B + N има отдел за изследване и развитие, който беше създаден в края на 2016 г. В момента има 11 инженери по разработка и 4 техници, работещи в областта с цел да направят почистването по-ефективно чрез запазване на автоматизацията като сектор с голямо потребление на човешки ресурси. Те работят върху идеи и решения, при които работните процеси могат да бъдат автоматизирани с помощта на автономни технологии.

Източник: vg.hu