НОВИНИ

CSABA SZIJ ВЛЕЗЕ В УС НА УНГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ ЗА ФАСИЛИТИ МЕНИДЖМЪНТ

Унгарската национална асоциация на фасилити мениджърите и доставчици на услуги по сграден мениджмънт (LEO) проведе своето общо събрание в средата на февруари. Събранието избра нов президент и председателство, в което Csaba Szij, заместник-главен изпълнителен директор на B + N Referencia Zrt. беше избран.

B+N Referencia Zrt. от години е член на Унгарската национална асоциация на фасилити мениджърите и доставчици на услуги по сграден мениджмънт (LEO), като подпомага и подкрепя професионалното развитие, популяризиране и признаване на индустрията.

НОВОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО

Ласло Ваго, главен изпълнителен директор на Neo Property Services Zrt. стана новият президент на асоциацията, а Жужа Палфалви, управляващ директор на Graphisoft Park Services и Габор Дечи, управляващ директор на Dome Group Унгария, бяха избрани за вицепрезиденти.

Председателството беше разширено с Золтан Мико, главен изпълнителен директор на Future FM Zrt. и Csaba Szij, заместник-главен изпълнителен директор на B + N Referencia Zrt.

„Още по-активната роля в LEO е не само чест, но и чудесна възможност да подкрепим разработките, които оформят професията на фасилити мениджъра. Една от важните ни мисии е да издигнем престижа на професията. Като член на борда мога по-добре да представя въпросите, които са важни за мен в рамките на индустрията. Например, признаване на експертния опит на работниците със сини якички. Друг важен въпрос е устойчивото управление на съоръженията, където иновациите са неизбежни. Вярваме, че все повече сгради ще използват инструменти като интелигентни, автоматизирани системи, BIM или автономни роботи“ – Csaba Szij размишлява върху това защо членството е чест, а също и важна задача за B + N Referencia Zrt.

Csaba Szij, B+N Referencia Zrt.

Експертът също така подчерта, че членовете на организацията имат за цел да разработят индустриални стандарти, които ще улеснят работата както на клиентите, така и на фасилити мениджмънт компаниите. „Искаме да помогнем на клиентите да разберат как определени пакети от услуги трябва да се управляват заедно, така че и двете страни да разберат едно и също нещо, когато говорят за обща задача“, добави Szij.

Досегашният президент Йожеф Шмид, заместник-главен изпълнителен директор на Future FM Zrt., беше назначен за почетен президент.

ESG И BIM СА НА ДНЕВЕН РЕД

Основните цели на новото председателство включват насърчаване на ESG и BIM подходите в индустрията, поддържане на връзка с правителствени и международни професионални организации и насърчаване на сектора за управление на съоръженията.

Основана през 2013 г., aсоциацията вече има 23 пълноправни членове и 20 асоциирани членове. Членовете на организацията, която обединява по-голямата част от водещите компании в сектора, участват в управлението на хиляди имоти.